Als praten
niet meer
helpt...

ReAttach

ReAttach is een kortdurende interventie voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychische klachten. Door ReAttach is het mogelijk sneller psychische en emotionele problemen te verwerken, zoals trauma’s, angst, burn-out en (nare) gebeurtenissen. 

De interventie is ontwikkeld door drs. Paula Weerkamp-Bartholomeus. Freek Liekens is als therapeut opgenomen in het ReAttach register.

Individueel

Het ReAttach traject bestaat uit gemiddeld 5 individuele sessies.

Laagdrempelig

ReAttach is een laagdrempelige en bewezen effectieve methode.

Effectief

Tijdens de sessies wordt uw spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd door middel van stemgebruik en denkopdrachten.

Verbetering informatieverwerking

ReAttach richt zich op het normaliseren en stimuleren van het informatieverwerkingsproces.

Kortdurend
traject

In 3 maanden tijd is het ReAttach traject afgerond en voelt u zich beter, heeft u meer inzicht en overzicht.

Inzicht, overzicht & perspectief

ReAttach helpt u om informatie beter op te halen, registeren en te plaatsen.

"Na de eerste sessie merkte ik direct dat ik wat zonniger in het leven stond en makkelijker kon omgaan met stress. Voordeel van ReAttach vind ik dat je niet hoeft uit te leggen waarom je bent zoals je bent. En toch is de impact niet te onderschatten; met praten kun je dingen anders brengen, verzwijgen of verdraaien."
Laura

De interventie

De interventie is gericht op het stimuleren en normaliseren van uw informatie verwerkingsproces. U wordt geholpen met het ophalen van feiten, indrukken en gebeurtenissen om deze vervolgens op een snelle en milde manier te verwerken, zodat u daar geen last meer van heeft. ReAttach is niet gericht op de inhoud van deze informatie, maar op het proces. Wanneer dit proces gestimuleerd en genormaliseerd wordt, kunt u informatie beter plaatsen. Er ontstaat inzicht, overzicht en daarmee perspectief.

Voor wie is ReAttach geschikt?

ReAttach is breed toepasbaar. Er zijn veel overeenkomsten in de problemen die mensen ervaren, ook als de oorzaak van de klachten verschilt. Bij kinderen en jongeren wordt altijd systemisch gewerkt. Dat houdt in dat ouders bij het proces betrokken worden. De methodiek is o.a. in te zetten bij psychische klachten, zoals:

Psychische onrust

Angst & onzekerheid

Depressieve klachten

Burn-out

Piekeren

Boos & opstandig gedrag

Trauma

Rouwverwerking

"In een voor mij zeer emotionele en hectische periode, heb ik bij Freek ReAttach
gevolgd. ReAttach heeft mij rust gebracht, waardoor ik deze tijd goed ben doorgekomen."
Anja

Ontdek wat ReAttach voor u kan doen...